neděle 11. prosince 2011

Medové Vánoce 2011


V Mostě proběhlo první kolo Medových Vánoc. Hlavní program byl připraven na sobotu 10. prosince. V pátek byl připraven program pro školy. Tentokrát nebyl zařazen vzdělávací seminář Cechu, ani se neúčastnil jako spolupořadatel. Další novinkou bylo i to, že Včelí farma Lom již nebyla hlavním pořadatelem, ale jen součástí programu připraveného Střediskem volného času Most, ČSV a Agrární komorou Most.

Medové Vánoce už mají své návštěvníky. Těmi nejaktivnějšími jsou děti. Pro ně byla připravena celá řada tradičních atrakcí. Malovaly včelky, zdobily perníčky a vyráběly svíčky. Nejlepší z nich byly oceněny, každý účastník dostal drobný dárek. Ozdobou akce byla medová pečiva připravená AK Most. Ochutnat dostal každý příchozí. Nás hlavně těší, že tradiční akce má pokračovatele.

Při návštěvě stánku naši farmy primátor Voska projevil zklamání, že Cech nepořádal odborný seminář, který měl velký ohlas a byl vysoko hodnocen včelařskou veřejností. Přislíbili jsme mu, že se tím budeme zabývat na valné hromadě Cechu. V pátek 16. prosince proběhne stejná akce ve Schole Humanitas Litvínov. Samozřejmě budeme u toho.


Žádné komentáře:

Okomentovat